Черкаський суд засудив двох адміністраторів телеграм-каналів «Повістки»

Повістки

До 5 років позбавлення волі засуджені двоє мешканців Черкащини, які за допомогою телеграм-каналів розповсюджували інформацію спрямовану на перешкоджання загальній мобілізації.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура, яка довела в суді причетність двох жителів Черкащини до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

Прокурор у суді довів, що ці особи створили та адміністрували декілька тематичних груп у соціальній мережі «Телеграм». У цих групах обвинувачені розповсюджували інформацію, спрямовану на ухилення громадянами України від мобілізації в умовах воєнного стану, зокрема поширювали повідомлення щодо місць роздачі повісток військовослужбовцями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України.

Чоловіки визнали свою вину та запевнили про недопущення в майбутньому протиправної поведінки щодо перешкоджання ЗСУ. Обвинувачені отримали по 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.



Нагадаємо, що у червні також до 5 років позбавлення волі, за перешкоджання законній діяльності ЗСУ, засудили киянина, який вів Telegram-канал «Повістки» та розповсюджував інформацію про роботу військовослужбовців ТЦК. Суд зазначив, що його дії сприяли відмові громадян від виконання своїх конституційних обов'язків в особливий період та зривають своєчасне комплектування ЗСУ поповненням.